Jens Rugsted

 

Jens Rugsted blev født 1947 på Amager i København.

Jens startede i en meget tidlig alder med at få guitar undervisning og gik i 10 år til klassisk guitar hos Jytte Gorki Schmidt. I konfirmantionsgave fik Jens sin første elektriske guitar. 

 

Jens startede i gruppen “Dandy Swingers” som blev stiftede sommeren 1962 på Bakken. Jens var dengang kun 14 år,- og måtte derfor have polititilladelse fra politimesteren i Lyngby for overhovedet få lov til at spille offentligt.

Jens er sproglig student i 1967 fra Christianshavns gymnasium med musik som speciale og underviste derefter i nogle år bl.a.på Blågård Seminarium i guitar.

 

Vinteren 66 startede Jens sammen med Flemming Ostermann og Anisette Hansen i samarbejde med brødrene Anders og Thomas Koppel i et nyt band med navnet “Savage Rose”. 

 

I en periode spillede Jens i begge bands. “Dandy Swingers” blev dog opløst i juni 1968 og Jens fortsatte derefter i “Savage Rose” indtil 1971.

Efter sin tid i “Savage Rose”, som iøvrigt bragte Jens med på flere ture til USA med bandet, fortsatte Jens i grupperne “Side Show” & “Survivors”. 

 

I 1977 skulle Anders Koppel indspille en ny plade i Sweet Silence Studierne, og havde her hyret Jens Rugsted som studiemusiker på pladen ��Aftenlandet & Regnbuefuglen«. 

 

Tekniker og producer Stig Kreutzfeldt havde fået til opgave at sørge for, at de nye sange fra Anders Koppel kom i kassen.

Jens havde en idé om at spille fuzz bas,- en idé som var usædvanlig dengang og derfor fascinerede Stig meget.

Ikke længe efter det første møde imellem Jens og Stig, faldt de hurtigt i snak under pauserne.

Jens sendte derefter nogle demobånd med egne sange til Stig, og et musikalsk samarbejde blev grundlagt.

© 2018 Rugsted & Kreutzfeldt. Design af POPlic production.