Rugsted & Kreutzfeldt

1977

Jens Rugsted og Stig Kreutzfeldt mødtes for første gang i pladestudiet Sweet Silence Studio, hvor Jens var kaldt ind som studiemusiker til en skæring på Anders Koppels ”Aftenlandet”  og Stig havde fået opgaven som tekniker og producer på indspilningerne. Jens havde en idé om at spille fuzz bas,- en idé som var temmelig aparte og derfor fascinerede Stig.

Pauserne imellem indspilningerne brugte Jens og Stig på en snak om deres egen musik, og ikke længe efter deres første møde, sendte Jens nogle demoer med egne sange som han ønskede at Stig skulle høre.

 

Der gik hellere ikke lang tid før at Jens og Stig begyndte at benytte Sweet Silence Studiet til at prøve nogle af deres nye fælles sange af.

 

I de perioder, hvor studiet alligevel stod ubenyttet hen,- oftest fra kl. 04.00 - 09.00 arbejdede Jens og Stig energisk, men da studiet oftest var booket 24 timer i træk,- indgik Jens og Stig en samarbejdsaftale med studiets ejer Freddy Hansson, så de derved kunne få en mulighed for at færdiggøre deres projekt.

 

Efter at have indspillet og produceret ialt 11 sange,- kunne de jo ligeså godt prøve at få udsendt dem på plade,- men det var ikke en let opgave for Jens og Stig.

Pladeselskaberne syntes det var nogle gode sange, men navnet Rugsted  Kreutzfeldt var de mildest talt ikke begejstrede for.

 

I sommeren samme år, udsendte pladeselskabet CBS en LP med titlen "Så Dansk". På den kunne man høre det første resultat af det nye musikalske samarbejde imellem Jens Rugsted og Stig Kreutzfeldt,- nemlig nummeret "Lad mig dele dine drømme", med tekst af Dan Turell og musik af Jens Rugsted. den ny duo kom til at hedde  "Rugsted Kreutzfeldt" !

 

1979

 

Blev året hvor projektet med alle 11 sange endeligt blev udsendt på en samlet plade på pladeselskabet CBS. Salget gik dog meget stille. Der blev solgt ca. 6000  eksemplarer.

 

1980

 

På trods af et ikke så imponerende pladesalg, troede pladeselskabet CBS dog stadigvæk på den nye duo, og indspilningerne af den næste plade "Rugsted Kreutzfeldt 2" startede og blev efter lang tids arbejde i studiet udsendt samme år.

 

Det var dog først året efter udgivelsen af "Rugsted kreutzfeldt 2", at der skete noget, som kom til at betyde en stor forskel for duoen.

 

1981

 

Fredag d. 13. marts kl. 22.30, deltog duo'en i musik programmet "Spil Op" på DR med Flemming la Cour som tv vært.

Efter kun 20 minutters optræden på dengang Danmarks eneste tv kanal, var duo'en blevet kendte udover det ganske land.

Fra at have solgt få tusinde eksemplarer af "1" og "2", røg duo'en til tops på landets hitlister. På et tidspunkt lå begge pladerne henholdsvis på både 1. og 2. pladsen af Top 30 salgslisten.

 

Torsdag d. 25. juni 1981 kl. 22.00 gik Rugsted Kreutzfeldt på scenen på Plænen i Tivoli og begejstrede 53.000 tilhører i Carstensens gamle have.

 

Få dage efter spillede Rugsted Kreutzfeldt for over 40.000 tilhører på Orange Scene på Roskilde Festivalen.

 

I august måned samme år, spillede de ved 2 store koncerter sammen med Sebastian og Shubidua. Først fik Århus glæden af at høre dem. Over 20.000 mennesker var samlet på Århus stadion,- og dernæst gik turen til Idrætsparken i København, hvor der alene på den gamle tribune var samlet 17.000 mennesker.

 

Søndag den 18. oktober var Falkoner Teatret fyldt med over 2500 tilhører til en koncert, som Danmarks Radio optog til en tv udsendelse om duo'en.

 

1982

 

Udkom pladen "3", som solgte 60.000 eksemplarer og skulle følges op med en turne rundt i landets haller, men turneen blev desværre aflyst.

 

1981

 

Blev året hvor en engelsk sproget plade blev indspillet i henholdsvis Danmark og USA med udvalgte sange fra de 3 første plader.

Pladen blev produceret af den amerikanske sanger og producer Dan Hartmann.

 

Jens og Stig tog derefter en pause fra deres samarbejde og udsendte hver især en solo lp.

 

1984

 

Pausen varede dog ikke så længe og blev efterfulgt af den 4. plade som fik titlen "Jorden kalder". Berit Grane Poulsen leverede teksterne til alle pladens sange.

 

Pladeudgivelsen blev efterfulgt af en turne rundt på udvalgte spillesteder og haller, og Danmarks Radio optog en tv udsendelse fra en af koncerterne med duoen.

 

Efter turneen, afsluttede Jens og Stig samarbejdet og gik hver til sit.

 

Jens spillede derefter sammen med Sebastian, Allan Olsen, Michael Falch og senere med Billy Cross og Flemming Ostermann.

På pladefronten produceret Jens en plade, som blev sunget af den nye sangerinde Kaya Brüel. Jens producerede også plader med Allan Olsen.

 

Stig arbejdede i en periode i Medley Studio som tekniker og producer.

Senere byggede Stig sit eget studie, hvor utallige produktioner med andre kunstnere er blevet udført med Stig som tekniker og producer.

 

Jens's og Stigs veje krydsedes dog flere gange over de følgende år.

 

1989

 

Nogle private spille sessions resulteret i et nyt samarbejde,- men denne gang som musikalske bagmænd.

 

Jens og Stig havde komponeret nogle helt nye sange, som blev indspillet på en plade med sangerinden Sanne Salomonsen på Virgin Records. ”Sanne”

Anne Linnet og Thomas Helmig leverede sangteksterne.

Jens og Stig var også en del af det band som Sanne Salomonsen samlede til hendes turne i henholdsvis Danmark og Sverige.

I bandet spillede Jens bas og guitarer og Stig spillede keyboards.

 

Sanne's plade udkom også med engelske tekster.

Pladen fik titlen "Love is gonna call".

 

1993

 

Lavede Jens og Stig endnu et fælles projekt,- denne gang var det med sangerne Peaches Lavon og Bobo Moreno.

Jens og Stig havde komponerede 10 nye sange som udkom på EMI med duoen "Peaches & Bobo" med engelske tekster af henholdsvis Peaches Lavon og Rugsted & Kreutzfeldt.

 

1994

 

Arbejdede Jens og Stig som musikere og producere på Kim Larsen's nye album "Hvem kan sige nej til en engel".

 

1995

 

Indgik Jens og Stig samarbejde med Lis Sørensen, hvor de komponerede 12 nye sange med danske tekster af Lis Sørensen.

 

2006

 

Efter mange års pause skete det, som mange havde drømt om.

Rugsted Kreutzfeldt blev gendannet !!!

Tivoli havde adskellige gange henvendt sig med en forespørgsel, om ikke Jens og Stig ville gendanne duo'en og spille en koncert mere på Plænen, men opfordringen til at spille sammen igen, kom også fra et helt andet sted.

 

Det var nemlig Jens og Stigs sønner, som over flere gange,- og helt uafhængigt af hinanden,- havde adspurgt deres fædre om de ikke gerne ville spille sammen igen.

 

Jens og Stig var ikke svære at overtale, for lysten til at spille sammen igen var faktisk til stede.

 

Jens og Stig samlede dermed nogle af Danmarks bedste musikere til en koncert i Tivoli.

 

Bandet bestod af Claes Antonsen, trommer,- Jacob Andersen, percussion,- Søren Runge, keyboards,- Jens Runge, guitar,- Morten Woods,- guitar, Annika Askmann, kor og ikke mindst veteranen Anders Gaardmand, saxofon. Anders Gaardmand var allerede med fra starten af duoen Rugsted & Kreutzfeldt's karriere; I de sene nattetimer som musiker under indspilningen af den allerførste Rugsted Kreutzfeldt plade, og dernæst som et fast medlem af bandet der turnerede Danmark rundt i starten af 80'erne.

 

Efter en uges tid i øveren, indtog Rugsted Kreutzfeldt med band Mantziussalen i Birkerød til 2 koncerter onsdag d. 20. og torsdag d. 21. september 2006.

 

Søndagen den 24. september 2006,- efter 22 års pause,- trådte Jens og Stig så igen ind på scenen på Plænen i Tivoli som den gendannede duo Rugsted Kreutzfeldt. Over 40.000 tilskuere kvitterede med et begejstret kor på alle de kendte sange.

 

2007

 

For Jens og Stig havde oplevelsen i Tivoli været helt fantastisk,- og den blev fulgt op med flere koncerter i april, i Train i Århus, samt 2 koncerter i Store Vega, København.

 

Ved koncerterne i Store Vega, København blev der også foretaget en live indspilning, hvoraf 7 live numre udkom på den udsendte Box sæt i september samme år.

 

Kort tid efter udgivelsen af Box sættet, fik Jens og Stig overrakt en platin plade for det foreløbige salg på 30.000 eksemplarer.

 

Næstved hallen fik d. 3. november besøg, hvor 1700 mennesker fyldte hallen og fik en stor musikalsk oplevelse.

 

2008

Sommeren 2008 drog Rugsted Kreutzfeldt med band på en "Godda' igen" turne til mere end 20 festivaller rundt i det ganske sommer land.

Gensynsglæden var stor for både Rugsted  Kreutzfeldt og publikum .

 

2011

 

Udgiver Jens og Stig, for første gang i 29 år en ny CD med 11 nye dugfriske sange i et boxsæt hvor der som bonus også findes en DVD og CD med liveoptagelser fra RKs koncert i DR studie 2 sammen med DR underholdningsorkesteret. Boxsættet når 2 pladsen på hitlisten og bliver belønnet med en guldplade for salg af mere end 10000 ex.

© 2018 Rugsted & Kreutzfeldt. Design af POPlic production.